NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO Kadın Girişimciler Kurulun’dan Kosgeb Destekli İşyeri Açacak Kadınlara Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

20.03.2013
Yalova İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Kosgeb destekli işyeri açmak isteyen kadınlara yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi  başlatıldı. Yalova İl Kadın girişimciler kurulu başkanı Süheyla Uzuneser yaptığı açıklamada şunları söyledi. İlimizdeki kadın girişimci potansiyelini nitelik ve nicelik bakımından artırmayı hedefledik. Bu amaç doğrultusunda pozitif ayrımcılık yaparak sadece kadınlara yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimi başlattık. Daha önce duyurularını yaptığımız ve talepleri topladığımız 30 kişilik grup ile 18 Şubat Pazartesi saat 9:00 da YTSO meclis salonunda ders başı yaptık.  Tüm masraflarının YTSO tarafından karşılandığı eğitimler toplam 12 gün sürecektir. Eğitimi tamamlayıp sertifika alan kişiler kosgeb’in yeni girişimci desteğinden yararlanarak iş yeri açabileceklerdir. Dedi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin Amacı, 
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile veriliyor.

Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefleniyor.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin hedef  kitlesi Kendi işini kurmak isteyen gerçek kişiler olup, eğitimler genel katılıma açık olarak düzenlenebileceği gibi, genç girişimci, kadın girişimci ve üniversite öğrencileri gibi belirli bir hedef gruba yönelik olarak da yapılabiliyor.

Eğitimlerin Kapsamı ve Süresi
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi aşağıda belirtilen dört ana modülden oluşan toplam 60 (altmış) saatlik sınıf içi ders ve atölye çalışmalarını kapsıyor. 

Bir Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde, her bir sınıf için en fazla 30 (otuz) katılımcı kabul edilebiliyor ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde katılımcılardan ücret alınmıyor.

Eğitim ana modüllerine %80 (seksen) oranında devam eden katılımcılar katılım belgesi almaya hak kazanıyor.
Modül 1: Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri
Modül 2: İş planı kavramı ve öğeleri
(Pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan)
Modül 3: İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları
(Pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan)
Modül 4: İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar
Sektörel ve yerel düzeyde belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim programına destek modüller (örneğin e-ticaret, dış ticaret vb. sınıf içi eğitim veya atölye çalışması şeklinde) eklenebiliyor.