NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Yalova TV Bilgilendirme Toplantısı YTSO’da gerçekleştirildi.

16.02.2015
13 Şubat 2015 Cuma günü Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda YTSO Başkanı Tahsin Becan, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hüseyin Çiçek, KOSGEB Yalova Hizmet Merkezi Müdürü Hakan Ulusu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Şenol Ulutürk, TUYAD (Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği) Genel Başkanı Hayrettin Özaydın, TUYAD Akademi Başkanı Dr. Lütfi Bilgiç, Dijital Yaşam Dergisi Basın Danışmanı Emine Sunay, Dijital Yaşam Dergisi Editörü Mustafa Şapşap ve teknik yetkililerin katılımı ile gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tahsin Becan, “Yalova televizyonu kurulma konusunda basından arkadaşlar da konunun içinde yer almak isterlerse seve seve alacağımızı tekrar söylemek istiyoruz. Hepimizin Yalova’da yaratacağı ve elimizde büyüteceğimiz bir bebek olarak bakabiliriz. Bu işe kar amacı ile girmiyoruz. Yeter ki maliyetlerini kurtaralım. Yalova’da tanıtım ve turizm anlamında bir televizyonumuz olsun istiyoruz. Çünkü körfez geçiş köprüsü bu yılın sonunda tamamlandığında biz İstanbul’un bir mahallesi gibi olacağız. Hala Türkiye’nin en iyi yerlerinden biri olan Termal’e sahibiz ama İstanbul’un büyük bir çoğunluğu bilmiyor. Değerlerimizi tanıtmak anlamında televizyonu önemsiyoruz” diye konuştu.

“Yalova’da Yerel Bir Kanalın Kurularak Ulusala Açılması” başlıklı sunumu yapan TUYAD Genel Hayrettin Özaydın ise, “Yalova İstanbul’un bir ilçesiydi. Sonradan il dolu. Neden Yalova’nın bir televizyonu yok noktasında, inanılmaz derecede bir şaşkınlık içerisindeyiz. Biz oluşum olarak dünyada neler oluyor, televizyon sektörü nereye gidiyor, televizyonlar nasıl kuruluyor, ne işe yarıyor ve yerel televizyonların bölgeye olan faydaları gibi konuları anlatmaya çalışacağız” dedi.

Özaydın, sözlerine şöyle devam etti: “Biz böyle bir toplantıyı ilk defa yapıyoruz. Birçok yerde televizyon açtık, çoğu yerde televizyon vericileri kurduk ya da pazara yeni katılmış olan sistemleri anlattık, eğitimler verdik. Ancak ilk defa bir ilin televizyonu olması için anlatım yapmaya geldik. Bu çok ilginç. Bu konuyu gerçekten hayata geçirmek gerekiyor. Ben bu oluşumda birinci ortak olmaya adayım. Ticari kaygı ile burada bulunmuyoruz. Özel bir davet üzerine geldik. Siz Yalova olarak uyduya çıkmaya karar verirseniz biz de size uydu anteni ve uydu alıcısı sağlayacağız.”

TUYAD’ın, TUYAD Akademi ve Dijital Yaşam Dergisi olmak üzere elektronik sektörüne açılan iki kapısı olduğunu ifade eden Özaydın, son olarak şunları kaydetti: “Derneğin 60 kurumsal üyesi bulunuyor. Yalova’da da Metma Elektronik temsil ediyor. Dernek aslında kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütüdür. Derneğimizin Türkiye’de oluşmuş olan markaları ile 2000 yılından 2014 yılına kadar gelen serüvende, tamamen ithalata dayalı sektörün bugün 3 milyar dolarlık ihracat hacmi oluştu. Bunlar hep Türk firmaları, bugünlere de onların üretimleri ile varıldı. Hepsinin tek bir amacı var; Türk markası olarak dünyaya açılmak. Bunu da elbette medya aracılığı ile başardık. Çünkü dünyaya ancak uydular aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Bundan 10 yıl önce kendi uydumuz yoktu. Yabancı uyduları kiralıyorduk. Bir televizyon istasyonunun sadece aylık kiramla giderleri 100 bin dolardı. Bugün bu rakam yüzde 10 gibi önemli bir miktarda düştü. Artık kendi milli uydumuz var. Dolayısıyla bundan yararlanmak gerekiyor. Çünkü diğer ülkeler gelip bizim uydumuzdan yayın yapıyor. Çünkü teknoloji Türkiye’den geçiyor. Türkiye’de halen 22 milyon televizyon izlenme noktası bulunuyor. Bunların 16 milyonu uydudan televizyon izliyor.”

Sunumun ardından Dijital Yaşam Dergisi Basın Danışmanı Emine Sunay ve Dijital Yaşam Dergisi Editörü Mustafa Şapşap televizyon sektörü ile ilgili sektörel ve teknik bilgilendirmede bulundu. Konu ile ilgili soruların yanıtlanmasının ardından toplantıya son verildi.