SEKTÖRÜNÜZDEKİ YERİNİZİ ÖĞRENMEK İSTER MİSİNİZ?
2010 YILI ÇİZGİÜSTÜ SANAYİ KURULUŞLARI SEKTÖREL PERFORMANS DEĞERLENDİRME ORGANİZASYONU
Günümüz dünyasında, küresel rekabetteki artış, işletmeleri değişime ve rekabet koşullarına hızla uyum sağlamaya imkan veren yalın organizasyon yapısı oluşturmaya ve kendilerine rekabet gücü sağlayacak stratejik yönetim anlayışı ve yöntemlerine yönlendirmektedir. Bugün başarılı kuruluşlar, modern yönetim anlayışlarını ve yöntemlerini rekabet avantajı yaratarak karlı sonuçlara dönüştürebilen firmalar olarak tanımlanıyor.
Bulunduğunuz sektörde rekabet edebilmek için, iş sonuçlarınıza göre firmanızı konumlandırmanız ve sektörünüzde size avantaj sağlayan ve iyileştirme yapmanız gereken konuları tespit etmeniz gerekmektedir.
Bugün farkı yaratan kuruluşlar, günümüzde sadece finansal sonuçlarla değil çevreye, topluma ve sosyal yaşama katkılarıyla da marka değerini yükselten, kazanımlarını ve başarılı iş sonuçlarını tüm çalışan, paydaş ve müşterileri ile paylaşabilen vizyonerler olarak ta tanımlanmaktadır.
Bu amaçla Kocaeli Sanayi Odası öncülüğünde, PricewaterhouseCoopers Türkiye, Doğu Marmara ABİGEM A.Ş., CNN Türk’ün işbirliğinde ve Bolu, Düzce, Sakarya ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odalarımızın koordinasyonu ile “Sanayi Kuruluşları Çizgiüstü Sektörel Performans Değerlendirme” araştırma çalışması adı altında bölgemizdeki vizyoner kuruluşlarımızı ödüllendireceğimiz organizasyonumuza katılan kuruluşlar;
* Dünyanın önde gelen Bağımsız Denetim Kuruluşlarından olan PricewaterhouseCoopers Türkiye uzmanları gözetiminde ve kontrolunda, katılımcı firmalara özel hazırlanacak geri bildirim raporu aracılığıyla, sektördeki yerlerini, rekabetteki avantajlarını ve iyileştirme yapmaları gereken noktaları öğrenme fırsatı sağlayan bir yol haritasına sahip olacaklardır.
* Değerlendirme sonucunda sektörlerindeki performanslarını ve başarılarını, tüm Müşterilerine, hissedarlarına, çalışanlarına ve rakiplerine kanıtlama fırsatı elde edeceklerdir.
NEDEN BU DEĞERLENDİRMEDE YER ALMALISINIZ?
* Kuruluşunuzun Rekabet için İyileştirmesi Gereken Öncelikli Konular Hakkında Bilgi Edinme
Kuruluşların sürekli rekabet edebilmesi için birçok alandaki performansını gösteren iş sonuçları, öncelikli olarak hangi alanlarda iyileştirme yapmaları gerektiği, kendilerine özel olarak hazırlanan geri bildirim raporu ile bildirilerek, bu alanlarını geliştirmeleri için fırsat sunulması sağlanılacaktır.
* Karşılaştırma Yapabilme İmkanı
Kuruluşunuza özel olarak PricewaterhouseCoopers Türkiye uzmanlarınca hazırlanacak olan Geri Bildirim Raporunda, son iki yılın verileri değerlendirilerek, sektörel değişim ortalamasının kuruluşunuzdaki değişim oranı ile karşılaştırmalı olarak sunumunun yanı sıra, 2009 yılı verilerinize göre sektördeki yeriniz ve yapılması gereken çalışmalarla ilgili uzmanların önerileri yer alacaktır. Bu karşılaştırma, mevcut konumunuz, performansınız ve sektörünüz hakkında bilgi vermesi nedeni ile stratejik planlamanızı yaparken bir başka deyişle, kuruluşunuzun, vizyonunu ve uzun ve kısa vadeli hedeflerini oluştururken size ışık tutacak ve faydalı bir yol haritası olacaktır.
* Adil Bir Sıralama
Değerlendirmede sıralama yapılırken, aynı sektörde yer almanın yanı sıra, KOBİ ve Büyük Ölçekli Kuruluş kategorisinde ayrı sıralamalar yapılacaktır. Böylece, her kuruluşun içinde bulunduğu kulvarda değerlendirilmesi sağlanacaktır.
* Tanınma ve Prestij
Sektörlerin en iyileri arasında yer almak, kuruluşunuza, faaliyet içinde bulunduğunuz bölgede, çalışanlarınız, müşteri ve hissedarlarınız dahil olmak üzere tüm paydaşlarınız nezdinde ciddi bir prestij ve tanınma kazandıracaktır. Ayrıca;
- · Düzenlenecek ödül töreni ile ödül kazanan kuruluşlar ulusal ve yerel medya yolu ile duyurulacaktır.
- · Ödül sahibi firmalarla görsel medyada tanıtım amaçlı program yapılacaktır.
- · Ödül kazanan kuruluşlar, KSO bünyesinde konferans, toplantı, seminer ve panellere konuşmacı olarak davet edilmesi ile başarılı uygulamalarını tanıtma imkanı verilecektir.
Gizlilik:
Değerlendirmede ödül kazanan kuruluşların gizlilik talebi durumunda, isimleri açıklanmayacaktır.
SANAYİ KURULUŞLARI ÇİZGİÜSTÜ SEKTÖREL PERFORMANS DEĞERLENDİRME ORGANİZASYONUN FARKLILIĞI NEDİR?
Bu değerlendirme, Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya ve Yalova Bölgesindeki kuruluşlarımızın Doğu Marmara’da sektör içindeki konumlarını tanımlama ve sektör ortalaması ile karşılaştırma yapabilme imkanını vermesinin yanı sıra,
- Ülke Ekonomisi ve içinde bulunduğu topluma katkı sağlayan,
- Araştırma – Geliştirme faaliyetlerine ve çalışanlarının gelişimine önem veren,
- Yüksek verimlilikle çalışan,
- Finansal olarak başarılı iş sonuçları elde eden kuruluşların
Tanınmasını ve performanslarının ödüllendirilmesini amaçlamaktadır.
Bu amaca uygun olarak, değerlendirmeye katılan kuruluşlar,
- Verimlilik,
- İstihdam,
- Yenilikçilik ve Markalaşma,
- Finansal analiz,
- Dış Ticaret,
- Topluma Katkı,
- Çalışanların Geliştirilmesi ve Bilinçlendirilmesi
başlıklarında değerlendirilecektir.
Bu nedenle, ilk kez, birbirinden farklı konuların dikkate alındığı, geniş bir yelpaze ile kuruluşun faaliyetlerinin tümünün değerlendirildiği bir çalışma gerçekleştirilecektir. Ayrıca, “Sanayi Kuruluşları Çizgiüstü Sektör Performans Değerlendirmeleri” sonucunda, KOBİ ve Büyük Ölçekli Kuruluşlar kategorisinde, büyük ödül için aday olan kuruluşlar akademik ve iş dünyasından oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecektir.
KATILIM İÇİN NE YAPMALISINIZ?
2008 ve 2009 yıllarında sadece Kocaeli Bölgesinde 10 sektörde düzenlenen organizasyonumuzun kapsamı, 2010 yılı itibari ile Doğu Marmara Bölgesinde, Bolu, Düzce, Kocaeli Sakarya ve Yalova illerinde faaliyet gösteren tüm Sanayi sektörlerini dahil edilecek şekilde genişletilmiştir.
Doğu Marmara bölgesinde organizasyonumuzun tanıtımı ve tüm kuruluşlara organizasyonumuz ile ilgili bilgilendirme, başvuruların kabulü ve organizasyonu düzenleyen kuruluşlar olan KSO, PwC’ ve Doğu Marmara ABİGEM’e ulaştırılması Doğu Marmara Bölgesindeki Ticaret ve Sanayi Odalarının aracılığı ile gerçekleştirilecektir.
Değerlendirmeye katılacak kuruluşların,
Doğu Marmara bölgesinde; 5174 sayılı kanuna göre Sanayici tanımına uygun olarak, ilgili sektörlerde en az 2 yıldır faaliyet gösteriyor olmaları gerekmektedir. Bu sektörlerde faaliyet gösteren ister KOBİ ( Çalışan sayısı 250 kişiden az ve/veya ciro 25 Milyon YTL den düşük ) isterse Büyük Ölçekli kuruluşların tamamının katılımı teşvik edilmektedir.
Katılım
Başvurunuzu Kocaeli Sanayi Odası resmi internet sitesi olan www.kosano.org.tr adresindeki Organizasyonumuzla ile ilgili linkten giriş yapıp anket formunu doldurarak ya da söz konusu anket formunu, bulunduğunuz bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odasından (Kocaeli Bölgesi için Kocaeli Sanayi Odası’ndan) temin ederek yapabilirsiniz.
Başvuru esnasında sizi daha sağlıklı değerlendirmemiz amacı ile sizlerden istenen evrakları tarafımıza, iletişim bilgilerinde yazan açık adresimize posta, faks ya da [email protected] mail adresine göndererek ulaştırabilirsiniz.
Katılım Ücretli olup, KOBİ’ler için: 500 TL, Büyük Ölçekli Kuruluşlar için: 1000 TL’dır.
Ücretin yatırabileceği KSO hesap numaraları:
BANKA ADI | IBAN NUMARASI |
TÜRK EKONOMİ BANKASI İZMİT ŞUBESİ TL HS. | TR69 0003 2000 0200 0000 4253 79 |
TÜRK EKONOMİ BANKASI KÖRFEZ ŞUBESİ TL HS. | TR24 0003 2000 1450 0000 0155 45 |
TÜRK EKONOMİ BANKASI İZMİT ŞUBESİ EURO HS. | TR76 0003 2000 0200 0000 4575 54 |
TÜRK EKONOMİ BANKASI İZMİT ŞUBESİ DOLAR HS. | TR56 0003 2000 0200 0000 4676 14 |
AKBANK İZMİT ŞUBESİ TL HS | TR10 0004 6000 6688 8000 0174 18 |
AKBANK İZMİT CARREFOURSA ŞUBESİ TL HS. | TR95 0004 6007 1888 8000 1319 89 |
AKBANK İZMİT ŞUBESİ DOLAR HS. | TR37 0004 6008 4200 1000 1645 57 |
Başvuru esnasında istenilen evraklar:
- 1. Kuruluşunuz ile ilgili en fazla iki sayfalık tanıtım yazısı. (yazı büyüklüğü 10’dan küçük olmayacaktır.)
Tanıtım yazısı şu konuları içerebilir:
Kuruluş tanıtımı (1 sayfa) :Tarihçe, varsa farklı lokasyonlarda üretim yerleri organizasyon yapısı, ana müşteri ve tedarikçileri, kuruluşta uygulanan uluslar arası yönetim sistemleri (Toplam Kalite Yönetimi, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İŞ Sağılığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri v.s.)
Kuruluşun hedefleri (uzun ve kısa vadeli hedefleri varsa Kurum Kültürü, değerleri, misyon ve vizyonu) (yarım sayfa)
Kazanılan başarı ve ödüller (yarım sayfa)
- 2. Anket formu (son iki yılın 2008 ve 2009 yıllarının verilerini kapsamaktadır.)
- 3. 2008 ve 2009 yıllarına ait vergi dairesi veya mali müşavirden onaylı bilanço ve gelir tablosu veya kurumlar beyannamesi
- 4. Varsa ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 ve diğer Yönetim sistemlerine ait belge fotokopileri
Değerlendirme
Anket formundaki verilerin gizliliği güvence altına alınmıştır. Veriler PricewaterhouseCoopers Türkiye’nin deneyimli uzmanları tarafından değerlendirilecektir. Son değerlendirme ise Jüri tarafından yapılacaktır.
Çizgi üstü Sektörel Performans Değerlendirme Jüri Üyeleri:
Değerlendirme Sonucunda; farklı sektörlerde KOBİ ve Büyük Ölçekli kategorilerinde olmak üzere Sektörel Performans Ödülleri ve bir adet KOBİ ve bir adet Büyük Ölçekli Kuruluşa ise 2 adet Sektörel Performans Büyük Ödülü verilecektir.
3’den az firmanın başvurduğu sektörlerde veri azlığı nedeni ile sağlıklı değerlendirmeye yapılamayacağından ötürü ödül verilmeyecektir.
2009 yılında ödül kazanan kuruluşlarımız tekrar organizasyonumuza başvurdukları takdirde, kazandıkları kategoriden farklı kategorilerde değerlendirilecektir. Örneğin, Sektör Ödülleri alan kuruluşlar sadece Büyük Ödül kategorisinde değerlendirilecektir.
2009 SEKTÖREL PERFORMANS DEĞERLENDİRME ÖDÜL TÖRENİ
2009 yılında ikincisini düzenlediğimiz “Çizgiüstü Sektörel Performans Değerlendirme ” Organizasyonuna 10 sektörde toplam 62 kuruluş katılmıştır.
11.12.2009 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımları ile düzenlenen Ödül Töreninde, on dört Sektör Ödülü, iki adet Büyük Ödül, iki adet Süreklilik Ödülü ve bir adet Özel Ödül olmak üzere toplam 18 adet ödül verilmiştir.
Ayrıntılı Bilgi İçin: Yalova KOSGEB Sinerji Odağı - Halit Cem TEZTÜRER - 0226 814 12 24 - [email protected]