Moğolistan İstanbul Başkonsolosu Ankhbayar Danuu, odamız Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek’i ziyaret etti.

15.08.2024

Görüşmede Başkonsolos Danuu, Moğolistan ile Türkiye arasındaki ticaretin mevcut durumundan ve potansiyel büyüme alanlarından bahsetti. İki ülke arasında özellikle tarım, hayvancılık, madencilik ve turizm sektörlerinde işbirliği yapılabileceği üzerinde duruldu. Ayrıca, Moğolistan'ın doğal kaynakları ve Türkiye'nin sanayi tecrübesinin bir araya getirilmesiyle her iki ülkenin de ekonomik olarak kazanımlar elde edebileceği vurgulandı.

Cemil Demiryürek ise Türkiye'nin sanayi ve ticaret potansiyelinden bahsederek, YTSO olarak Moğolistan ile ticaret hacmini artırmaya yönelik projelerde yer alabileceklerini ifade etti. Ayrıca, karşılıklı ticari heyet ziyaretlerinin organize edilmesi ve iş insanları arasında doğrudan temasların artırılması gerektiğini belirtti.

Görsel Galeri