Gıda Hijyen Eğitimi Sertifika töreni yapıldı
20.03.2013
YÜSEM Müdürü Prof. Dr. İsmail Adak, YTSO Başkan Vekili Şahin Morgül ile Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan’ın katılımıyla, “Gıda Hijyen Eğitimi” sertifika töreni YTSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Törenin açılış konuşmasını yapan Şahin Morgül, eğitimlerin YTSO, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda işletmelerdeki tüm personelin katılımının sağlanması amacıyla 19 Aralık 2012, 4 Ocak 2013 ve 10 Ocak 2013 tarihlerinde gerçekleştirildiğini bildirdi.
Morgül, şu şekilde konuştu: “2012/2 nolu ekmek ve ekmek çeşitleri tebliğinin 2 numaralı ekinin 10. maddesi ‘Bu tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmeleri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar. Bu tebliğ kapsamında verilecek eğitimlerle ilgili olarak Bakanlık ilgili meslek federasyonu kamu kurum kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği yapar’ hükmünü içermektedir.
Anılan hüküm uyarınca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nce yetkilendirilen odalarda söz konusu eğitimlerin verilmesine yönelik protokol imzalanmış ve odamıza üyelerimize yönelik eğitim vermeyi talep edip etmediğimiz sorulmuştur.
Odamız tarafından üyelerimizin bu eğitimi yerinde almasını sağlamak ve üyelerimize bu hizmetin sunulması amacıyla almış olduğumuz yönetim kurulu kararı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne yetki alma amacıyla başvuruda bulunmuştur.
TOBB tarafından odamız üyesi fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personele yapılacak olan genel hijyen eğitiminin tarafımızca yapılması talebi uygun bulunmuş ve eğitim için yetkilendirildiğimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bildirilmiştir.
12 üye firmamızdan 71 katılımcı 8 saatlik iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon gibi konularda eğitimlerini tamamlayarak eğitim sonunda yapılan sınav neticesinde başarılı olarak sertifikalarını almaya hak kazanmıştır.
Temel tüketim maddesi olan ekmek imalatında bulunan 12 üye firmamızın hijyen konusunda göstermiş olduğu titizlik için kendilerine teşekkür ediyor, sunmuş oldukları hizmetin kalitesini arttırmalarından dolayı tebrik ederek işlerinde bol kazançlar diliyorum.”
YÜSEM Müdürü Prof. Dr. İsmail Adak ve Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan’ın konuşmalarının ardından sertifika törenine geçildi. 71 katılımcı 8 saatlik iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon gibi konularda eğitimlerini tamamlayarak eğitim sonunda yapılan sınav neticesinde başarılı olarak sertifikalarını aldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Şahin Morgül, eğitimlerin YTSO, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda işletmelerdeki tüm personelin katılımının sağlanması amacıyla 19 Aralık 2012, 4 Ocak 2013 ve 10 Ocak 2013 tarihlerinde gerçekleştirildiğini bildirdi.
Morgül, şu şekilde konuştu: “2012/2 nolu ekmek ve ekmek çeşitleri tebliğinin 2 numaralı ekinin 10. maddesi ‘Bu tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmeleri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar. Bu tebliğ kapsamında verilecek eğitimlerle ilgili olarak Bakanlık ilgili meslek federasyonu kamu kurum kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği yapar’ hükmünü içermektedir.
Anılan hüküm uyarınca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nce yetkilendirilen odalarda söz konusu eğitimlerin verilmesine yönelik protokol imzalanmış ve odamıza üyelerimize yönelik eğitim vermeyi talep edip etmediğimiz sorulmuştur.
Odamız tarafından üyelerimizin bu eğitimi yerinde almasını sağlamak ve üyelerimize bu hizmetin sunulması amacıyla almış olduğumuz yönetim kurulu kararı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne yetki alma amacıyla başvuruda bulunmuştur.
TOBB tarafından odamız üyesi fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personele yapılacak olan genel hijyen eğitiminin tarafımızca yapılması talebi uygun bulunmuş ve eğitim için yetkilendirildiğimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bildirilmiştir.
12 üye firmamızdan 71 katılımcı 8 saatlik iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon gibi konularda eğitimlerini tamamlayarak eğitim sonunda yapılan sınav neticesinde başarılı olarak sertifikalarını almaya hak kazanmıştır.
Temel tüketim maddesi olan ekmek imalatında bulunan 12 üye firmamızın hijyen konusunda göstermiş olduğu titizlik için kendilerine teşekkür ediyor, sunmuş oldukları hizmetin kalitesini arttırmalarından dolayı tebrik ederek işlerinde bol kazançlar diliyorum.”
YÜSEM Müdürü Prof. Dr. İsmail Adak ve Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan’ın konuşmalarının ardından sertifika törenine geçildi. 71 katılımcı 8 saatlik iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon gibi konularda eğitimlerini tamamlayarak eğitim sonunda yapılan sınav neticesinde başarılı olarak sertifikalarını aldı.