NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO, Yüksek İstişare Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi

07.02.2024

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin öncülüğünde, 5174 sayılı Odalar ve Borsalar Kanunu'nun 84. maddesi gereğince tüm illerde kurulan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ilk toplantısını gerçekleştirdi. YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek ve Meclis Başkanı Muhammet Sarıoğlu'nun başkanlığında yapılan toplantıda, Yalova ekonomisini temsil eden iş insanları bir araya gelerek kenti ilgilendiren konuları ele aldı.

Toplantıda, YTSO Ticaret Sicil Müdürü ve Yönetim Sistemleri ve Akreditasyon Uzmanı İbrahim Akkanat tarafından oda tanıtımı ve Yüksek İstişare Kurulu'nun önceki dönem çalışmaları hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek, kurulun ilimizin ekonomik ve sosyal gelişimine yönelik çalışmalar hakkında görüş ve öneriler oluşturacağını belirtti. Ayrıca, Yalova'nın ekonomik, ticari ve sınai kalkınmasına katkı sağlayacak görüşlerin oluşturulacağını vurguladı.

Demiryürek ayrıca, Yüksek İstişare Kurulu'nun yapacağı istişare nitelikli değerlendirmelerin, görüş ve önerilerin ilgili kurum ve kuruluşlara iletilerek ilin ekonomik ve sosyal anlamda gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerin ticari faaliyetlerinin artması ve şartlarının iyileştirilmesi amacıyla çalışmaların hassasiyetle yürütüldüğünü belirten Demiryürek, katılımcılardan destek, fikir ve projelerini paylaşmalarını istedi.