NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

KİHEP (kadının insan hakları eğitim programı)

11.09.2013
Yalova KGK   2013 yılı çalışma programında yer verdiğimiz ''Haklarımızı öğreniyoruz'' projesi KİHEP (kadının insan hakları eğitim programı)   10 haziran 2013 tarihinde tamamlandı.

Karaca Kafe toplantı salonunda 14 kişi eğitimi tamamladı. 15 hafta süren  eğitimleri ; Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğünde görevli  Sosyal araştırmacı  Fatma Güneş tarafından verildi.

KİHEP (kadının insan hakları eğitim programı)  ulusalda pek çok ilde uygulamaları yapılmış bir eğitim programıdır.
KİHEP eğitimi;  Kadınlar olarak özel hayatımızda, ailelerimiz ve çevremizle ilişkilerimizde, gündelik hayatımızda bizleri ilgilendiren konuları kapsayan bir eğitim programıdır.

Programın amacı. kadınlar olarak karşılaştığımız ortak sorunların farkına varmak  ve dayanışma içinde bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmektir.

KİHEP; eğitimini yarıda bırakmış yada hiç okula gitmemiş olan kadınlardan yüksek eğitim almış kadınlara, ev içinde çalışan kadınlardan profesyonel iş hayatında çalışanlara kadar bütün kadınları kapsayan bir programdır.

Türkiye'nin en uzun soluklu insan hakları eğitimi olan KİHEP, 14 yılda Türkiye'nin 42 ilinde 7500'ü aşkına ulaşmış bir eğitim programıdır.