NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan’ın 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100.Yıldönümü Dolayısı İle İlgili Mesajı

18.03.2015
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan’ "18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Anma Günü" olması münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Becan mesajında şu ifadelere yer verdi; Çanakkale’de kazanılan zafer, tüm dünyaya "Çanakkale geçilmez" gerçeğini kabul ettirmiş ve kahraman Türk Milleti’nin varlığını yeniden ortaya koymuştur. Çanakkale zaferi; askerlerine "taarruzu değil, ölmeyi" emreden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden 250 bini aşkın şehidimizin, on binlerce gazimizin, analarımızın, bacılarımızın, yani Türk Milletinin zaferidir. Çanakkale, vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın ve azmin, taktik ve dehanın zaferidir.

Millet olarak her zor zamanda bir araya gelmeyi, kenetlenmeyi nasıl başardığımızı, vatan söz konusu olduğunda kimsenin canını dahi düşünmediğini herkes çok iyi bilmektedir. Bu toprakların insanı mert ve yüreklidir. Daima başı dik, onurlu ve kimseye bağımlı olmadan yaşamıştır, yaşayacaktır.
 
Bugün sahip olduğumuz noktanın değerini anlayabilmek için tarihi çok iyi bilmemiz lazım. Geçmişimizi iyi analiz ederek, şu an yaşadığımız Türkiye’yi ne büyük mücadeleler ve fedakârlıkların neticesinde elde ettiğimizi genç kuşaklara da çok iyi anlatmalıyız. Ki bu cennet vatanın geleceği için birlik ve beraberliğimizin değerini daha iyi pekiştirelim. Bize düşenin bundan sonra medeniyet yarışında, ekonomik yarışta, hukuk yarışında bayrağı en ileriye dikmek olduğunu unutmayalım.
 
Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Türk Milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi şükranla anıyor saygılarımı sunuyorum.