NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YTSO Başkanı Becan, Muş'taki 946.Malazgirt Zaferi Törenlerine Katıldı

27.08.2017

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle düzenlenen Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Sayın Hulusi Akar, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkçi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Dr Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsa başkanlarının katılımlarıyla 1071 Malazgirt Zaferi'nin 946. yıldönümünü Muş'un Malazgirt ilçesinde kutlandı.

Törende yaptığı konuşmasına, Türkiye’nin dört bir yanından Malazgirt’e gelerek etkinliğe katılan vatandaşları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 946 yıl önce bir Cuma günü Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te kazandığı zaferle Anadolu’yu bu milletin ebedi yurdu yapacak adımı attığına işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir elinde al bayrağı, diğer elinde yeşil sancağıyla Anadolu’ya Malazgirt’ten girip Avrupa’nın ortalarına kadar şanla, şerefle, zaferle yürüyen ecdadımızla iftihar ediyoruz” diye konuştu.

Sultan Alparslan’ın savaşmak için ordusunun önüne geçtiğinde, ‘Şehit olursam bu beyaz elbisem kefenim olsun, zaferi kazanırsak istikbal bizimdir’ dediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin milletimize yeni bir vatan, yeni bir istikbal kazandırdığını ifade etti.

Malazgirt Zaferi’nden 4 yıl sonra 1075’de İznik’te Anadolu Selçuklu Devleti’nin kuruluşunun ilan edildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 2 asır sonra da dünyanın gördüğü en büyük devletlerden biri olan Osmanlı çınarının Anadolu’da kök salmaya ve 4 kıtayı gölgesi altında toplamaya başladığını söyledi.

946 yıldır bu vatanı korumak için can veren şehitlere rahmet, gazilere sıhhat ve afiyet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstiklali ve istikbali için aynı mücadeleyi verecek tüm evlatlarımızın, tüm çocuklarımızın yolu açık olsun” temennisinde bulundu.

Tören bitiminde bir açıklama yapan Becan, “Anadolu’nun kapılarını milletimize açan, sonuçlarıyla Türk ve dünya tarihi açısından bir dönüm noktası olan “MALAZGİRT ZAFERİ”nin 946. Yıldönümünü bu yıl Cumhurbaşkanımızın da katılımlarıyla büyük bir coşku içinde kutladık.

Malazgirt’ in böyle büyük bir zafere tanıklık etmesi sebebiyle tarihi dokunun ön plana çıkmasına ve iç turizme katkı sağlamasına yol açtığı içinde, zaferin ayrı bir önemi vardır.

Yüce Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla Vatanına sahip çıkmakta, tarihi, zengin kültür hazinesi, manevi değerleri ile birlik, beraberlik bağlarından aldığı güçle tüm zorlukların üstesinden gelmektedir. 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin 946. Yıldönümünde, bu köklü mirasın temsilcileri olarak bizlerin görevinin, ülkemizi her alanda geliştirmek için çaba sarf etmek olduğunun bilinciyle; zaferin mimarları Sultan Alparslan’ı ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anarım” dedi.

Görsel Galeri