NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

YALOVA ODALARI ÜST KURULU BASIN AÇIKLAMASI

04.12.2014
İlimizde yaşayan tüm kesimlerin bildiği üzere İzmit-Yalova- Bursa şehirlerarası karayolu uzun zamandır yoğun araç trafiğine maruz kalmakta, buda karayolunda trafiğin durma noktasına gelmesine, devlet hastanesine kadar uzun araç kuyruklarının oluşmasına, itfaiye ambulans, emniyet araçları gibi acil müdahale araçlarının zamanında müdahale etme şansını ortadan kaldırmaya, can ve mal güvenliğinin tehlikeye düşmesine sebep olmaktadır. Özellikle o bölgede bulunan 3-4 mahallede yaşayan vatandaşlarımız ,esnafımız, öğrencilerimiz bu konudan çok rahatsız olmaktadır.

Yalova Odaları Üst Kurulu, kamu kuruluşları vatandaşlarımız, sitelerde yaşayan ve yaz dönemlerinde gelen yazlıkçı nüfus yaşanan bu olumsuz tablodan rahatsız olduğunu, Yalova’nın dörtyoldaki trafik kazaları ve sıkışıklık yüzünden yaşanan karmaşa ile anılır olmasından dolayı konunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekliliği, her platformda gerek yazılı gerekse sözlü olarak dile getirildi.

Yalova genelinin talebi ile gündeme gelen kavşak projesi tüm siyasi partilerin, milletvekillerimizin, Belediye Başkanlığımızın, ortak projesiydi Dörtyol trafiğinde yaşanan bu olumsuz trafik koşullarının iyileştirilmesi amacıyla büyük uzlaşı ile iletilen talep karayolları tarafından değerlendirilmiş ve mevcut kavşağın köprülü kavşağa dönüştürülmesi kararı alınarak yatırım planlarına alınmıştır. Ancak bu çalışmanın yapılabilmesi için gündemde olan ağaçların bir kısmının kaldırılması gerekliliği ortaya çıkmış, bu durum yazılı olarak da ilgili kurumlara iletilmiştir.

Yalova’ da yaşayan, çalışan, ticaret yapan, öğrenim hayatını sürdüren, yazın dinlenmeye gelen, transit geçerek güzergahına devam eden herkesin dörtyolda ve Çiftlikköy Özdilek önünde ve sonrasındaki ışıklarda yaşanan trafik sıkışıklığının çözülmesi isteği herkesin malumudur. Yalova nüfusunun hemen hemen %40 nın oturduğu ve yaz aylarında nufusun daha da arttığı Sitelerde, Çiftliköyde, Altınovada ve çevre bölgelerde oturan vatandaşlarımız Çiftlikköy ve dörtyoldaki trafik keşmekeşliğinden dolayı alışveriş için Yalova’ya gelmemekte ve bu durum esnafımızı olumsuz yönde etkilemektedir.

Elbetteki hepimiz doğayı seven, yeşili seven bireyleriz, ancak bu alanda kamu menfaati gözetildiğinden ve karayollarının bu projeyi yapabilmek için belirlenen ağaçların kaldırılması talebi ve aksi takdirde projenin iptal edileceğini ifade etmesinden dolayı zorunlu olarak ağaçlar kaldırılmak durumunda kalmıştır. Hiçkimse ağaçların kesilmesini istemez, ancak gerekli sebeplerden dolayı mecbur kalındığından olay kaçınılmazdır.

 Yalova’mızın alternatif karayolu ve ulaşım imkanı olmaması bu köprülü kavşağın yapılmasını zorunlu hale getirmiştir. Özellikle yeni yatırımlar ve körfez geçiş köprüsü sonrasında yapılan  tüm projeksiyonlarda da uzun vadede Yalova’nın nüfusunun artacağı göz önünde bulundurulduğunda gerek ticaret hayatı gerekse bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız için bu proje kaçınılmaz olmuştur.Bu nüfus artışı ile birlikte Yalova’nın araç sayısının da hergeçen gün artması ile birlikte kent içi ulaşımda da daha , fazla sıkışıklığa yol açacağından köprülü kavşak projesi ile birlikte kent içi ulaşımında planlanarak düzenlenmesi gereklidir.

Yalova son dönemlerde 17 Ağustos Depremi, yerel seçimlerin iptali, su kesintisi, trafik sıkışıklığı, ağaç kesilmesi gibi hep olumsuz şeylerle gündeme gelen bir şehir olmaya başladı. Bu olumsuz tablonun giderilmesi için politika yapmadan parti ayrımı gözetmeksizin hep birlikte elbirliği ile çalışma yapılması ve imajımızın düzeltilmesi gerekiyor.

Yapılan çalışmada kamu menfaatinin göz önünde bulundurulduğunu bir kez daha dile getiriyor, mecburiyet karşısında yaratılan ve gündeme gelen bu durumun projenin tamamlanması ile birlikte yaratacağı olumlu tablo ile birlikte telafi edilebileceği, kesilen ağaçların yerine fazlasıyla yeni ağaç dikiminin ve yeşillendirme çalışmalarının takipçisi olacağımızı belirterek kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz.