Yalova Odaları Üst Kurulu Aylık Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi.

16.04.2015
Yalova’nın gelişimine katkı sağlayacak, mevcut olanakları geliştirmek yeni projeler yaratarak, araştırma ve çalışmaların sonuçlarının ortak kullanımını sağlamak, amacıyla oluşturulan Yalova Odaları Üst Kurul’u bu ay yapmış olduğu toplantıda Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’ten Belediye çalışmaları ve gelecek dönem projeleri hakkında bilgi aldı.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Mimarlar Odası Başkanı Hakkı Gültekin, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Renkler, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Yalçın Oral, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Engin Çetinbaş, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Şenol Ulutürk, Mali Müşavirler Odası Temsilcisi Uğur Çakır, Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli’den oluşan Üst Kurul üyeleri Yalova Belediye Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan parkomat uygulamasından memnun olduklarını belirterek bu konuda ki çalışmalarından dolayı Belediye Başkanlığı’na teşekkür etti. Ayrıca yaz aylarının gelmesi ile birlikte Yaşar Okuyan Bulvarı olarak bilinen caddenin kullanımının artacağından trafik sıkışıklığına yol açmaması için sağlı sollu kesinlikle park yasağı uygulanması talebi kendilerine iletilmiş Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ile koordineli çalışarak bu uygulamanın da yapılması talep edilmiştir.

Özellikle ana caddelerdeki kaldırımların yapımı çalışmalarında yüklenici firmanın çalışmalarını daha özenli yapması tehlike arz edecek yığınların bir an önce kaldırılması ile gerekli güvenlik şeritlerinin çekilmesi konusunda görüşler iletilmiştir.

Toplantıda Dereağzı mevkii denilen yerde Yalova’da Balık mezatının oluşturulması ve bu konunun gerekli araştırmalar yapılarak bir an önce faaliyete geçmesi değerlendirilmiş olup, Başkan Yardımcısı Halit Güleç tarafından Belediye olarak mevzuat ve imkanlar dahilinde gerekli desteğin sağlanacağını ifade etmiştir.

Körfez geçiş köprüsü ve otoyol projesi dahilinde Yalova ili sınırları içerisinde Şehir ekonomisine istihdam ve gelir getirici katkı sağlayacak projelerin yapılabilmesi için Karayolları tarafından tesis olarak ayrılan yerler hakkında bilgi edilmesi de değerlendirilerek, Mayıs ayında yapılacak olağan toplantının gündemi belirlenerek toplantı tamamlanmıştır.