NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Uzun Yılların Sorunu Çözüldü. YTSO Yeni Hizmet Binasına Kavuşuyor

21.05.2015
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan YTSO’nun uzun yıllardır olması için uğraş verdiği yeni hizmet binası arayışının sona erdiğini söyledi.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, Yalova Belediyesi ile yapılan takas anlaşması sonucunda, Oda hizmet binası ile Termal Yolu üzerinde bulunan Halk Eğitim Merkezi yanındaki 3200 metrekarelik arsanın rayiç bedellerinin resmi ekspertiz raporları doğrultusunda tespiti yapıldıktan sonra 181.000 TL’lık fark ödenerek tapu devir teslim işleminin gerçekleştiğini söyledi.

Tahsin Becan açıklamasında, “Yalova İl sınırları içinde bulunan tüm esnaf, KOBİ ve sanayicilere hizmet vermeye çalıştığımız hizmet binamız artık yetersiz geliyor. Uzun yıllardır oda yönetimlerimiz bu sorunu çözmek için çeşitli yollar denedi. Yalova Belediye Meclisi ve Oda meclisimizin karşılıklı aldıkları kararlar ile Mevcut binamız ile Yalova Belediyesinin Termal Yolu üzerindeki 3200 metrekarelik arsasının takas işlemleri sona erdi ve Karşılıklı tapu takasını gerçekleştirdik. Hizmet kalitemizi arttırmamız, Yalova ekonominse daha fazla değer sağlamamız, eğitim ve seminer verilmesi, yeni iş birimleri oluşturulması açısından çok önem verdiğimiz yeni hizmet binamızın proje çalışmaları yaz aylarının sonuna doğru bitmesini bekliyoruz. 2015 yılı içerisinde temelini atacağımız yeni hizmet binamızın Yalova’ya yakışan bir proje olması için detaylı çalışmalar yapılacaktır, ayrıca üyelerimizin çok sık irtibat halinde olduğu KOSGEB ve MARKA gibi kurumlara da uygun görülmesi halinde hizmet binamız içerisinde yer vermeyi düşünüyoruz. Odamıza bu desteği veren Başta Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ve Belediye Meclis Üyelerine yönetim kurulumuz ve meclisimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise odanın yeni hizmet binasına olan ihtiyacını yakından bildiğini dile getirerek, "Bu konu ilk geldiğinde çok sıcak yaklaştık. Elimizden geleni yapmayı çalıştık. Bir takım prosedürler vardı. Bugün itibariyle bunlar tamamlandı. Odanın daha iyi bir yere ihtiyacı vardı. Hayırlısı olsun" dedi.