NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, YTSO’ya ziyarette bulundu

19.11.2015
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Yalova ve Bursa'da ki turizmcilerle birlikte 2-3 Aralık tarihleri arasında Kuveyt, Katar ve Dubai'ye gerçekleştirilecek çıkartma öncesinde odamızı ziyaret ederek, YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Gençer ve Galip Atik’le görüştüler.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Avrupa ülkelerinin Paris'te yaşanan saldırı sonrasında bir kaç sene kendisine gelemeyeceğini ve sadece Avrupa ülkeleri içerisinde seyahatler yapacağını vurgulayan Ulusoy, "Artık Avrupa kendi içerisinde gezmeye başlayacak. Bu saldırılar nedeniyle bir kaç sene kendisine gelemez. Yurt dışına değil, Avrupa içindeki ülkelere seyahatler gerçekleştirecekler. Onlar Antalya'ya gelmeyecek biz de Paris'e gitmeyeceğiz. Bizde İzmir'e Antalya'ya gideceğiz. Dolayısıyla bizim hedef pazarlarımızdan birisi Ortadoğu ülkeleri. Küresel ısınmaya bağlı iklim şartları da bu bölgenin değerini çok arttıracak. Tahrip olmamış ağacı kesilmemiş bir Yalova her zaman tercih edilecektir. Yalova'nın ve Bursa'nın Ortadoğu'da oturmuş bir ismi vardır. Dolayısıyla bu iki kentin birlikte hareket etmesi çok önemlidir. Bizim tertiplediğimiz 3 ülkeyi kapsayan bu çıkartmayı yapacak heyette Bursa ve Yalova'dan da temsilciler yer alacak. Yalova'nın bu anlamda daha fazla turist alması için biz de bundan sonra çaba harcayacağız. Umarım Yalova doğa ve çevreye zarar vermeden gelişimini sürdürür. Kaz Dağları ve Yalova Samanlı Dağları ile Yaylaları bizim oksijen çadırımız buralara ihtiyacımız var" diye konuştu.

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, yapılan ziyaret için teşekkürlerini sunarak, ilin Turizm potansiyeli hakkında bilgilendirmede bulundu. Kentin özellikle Ortadoğu ülkelerinden ziyaretçi çektiğini dile getiren Becan, “Yalova, gerek coğrafi konumu, gerek tarihi, gerekse doğal güzellikleri bakımından bir turizm kentidir. İlimiz, İstanbul, Kocaeli ve Bursa‘nın tam ortasında bulunmakta olup, bu açıdan önemli bir turizm potansiyeline ve hinterlandına sahiptir. Turizm sektörünün kent ekonomisinde önemli bir yeri vardır. Özellikle Termal, Çınarcık ve Armutlu ilçelerinde ekonomi büyük ölçüde turizme dayalıdır. Sahil kesimi kıyı ve koyları, Delmece Yaylası, Şelaleleri, Armutlu ve Termal İlçeleri’nde bulunan kaplıcalar bunların başında gelmekte olup, bu yerler ilin turizm gelirlerini arttırabilecek alanlardır” dedi.

2-3 Aralık tarihleri arasında Kuveyt, Katar ve Dubai'ye gerçekleştirilecek ziyareti önemsediklerini belirten Becan, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş’a Sabun Çiçeği hediye etti.