NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

İstihdam Seferberliğine Etrofil’den 250 Kişilik Katkı

13.03.2017
Acme Group bünyesinde yer alan ve iplik sektöründe faaliyet gösteren Etrofil, Avrupa’da benzeri olmayan yeni fabrikasının resmi açılışını istihdam seferberliği çerçevesinde gerçekleştirdi. Yalova’da yün, angora ve kaşmir iplik üretecek fabrikada 250 kişi istihdam ediliyor.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısının ardından 500 bin yeni istihdam sözüyle bu konuda en büyük taahhütte bulunan İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) her üyesi, Türkiye’nin bütün illerinde yaptığı yatırımlarla bu seferberliğin bayraktarlığını sürdürmeye devam ediyor.

Bunun son örneği Yalova’da iplik fabrikası kuran Acme Group oldu. Bünyesinde Acme Tekstil, Artemis Halı ve Doğu Taşıt Muayene İstasyonları markalarını da bulunduran Acme Group, iplik sektöründeki markası Etrofil’in Yalova Kirazlı Sanayi Sitesi’nde yün, angora ve kaşmir iplik üretimi gerçekleştirecek yeni fabrikasının resmi açılışını gerçekleştirdi.
 
Üretimin yüzde 95’i ihraç edilecek

Açılış, İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Acme Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı’nın ev sahipliğinde, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç, İTO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık ve Yalova halkının katılımıyla gerçekleştirildi. 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip fabrikanın açılışında konuşan Batallı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği istihdam seferberliğinde Acme Group olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek adına yeni fabrikamızın resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. 250 kişilik yeni istihdam sağladığımız bu fabrikamız yıllık 750 ton yün karışımlı iplik, bin 200 ton el örgü üretim kapasitesine sahip. Fabrikamızda yün, angora ve kaşmir iplik üretimi gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda fabrikamızda boyahane tesisi de bulunuyor. Türkiye’de bu konuda önder firmalardan biri olma özelliğini yıllardır elinde bulunduran Etrofil markamız, üretiminin yüzde 95’ini ihraç edecek ve bilinir markalara kendi markasıyla üretim yapacak.

Son teknoloji ile üretim yapan ve 20 milyon euro yatırımla kurduğumuz fabrikamızın bir benzeri Avrupa’da yok” dedi.
 
İTO Başkanı İbrahim Çağlar da yaptığı konuşmada, Batallı Ailesi’nin büyüğü eski bakan rahmetli Mehmet Batallı’nın çocuklarının iftihar edilmesi gereken bir yatırım ortaya koyduğunu kaydetti. Açılışı yapılan Etrofil tesisinde yün, angora ve kaşmir iplik üretiminin yapılacağını belirten Çağlar, “Batallı Ailesi’nin bu alanı seçmesini çok önemli görüyorum. Çünkü istihdama en çok katkı sağlayan sektör tekstil. Ve bu tesis ihracata hizmet edecek. Her açıdan bu tesisi ve Batallı Ailesi’ni tebrik ediyorum” dedi.

İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç ise Acme Group Türkiye’nin dört bir yanına yatırımı olmasından iftihar ettiklerini söyledi. “Bu ülke bizim” diyen Avdagiç, “Şu an istihdam seferberliği içindeyiz, bu seferberliğe tüm gücümüzle destek vereceğiz” dedi.