NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate, İstanbul-Yalova arasını ise 6 dakikaya indirecek olan Körfez Geçiş Köprüsü’nde çalışmalar hızla sürüyor.

19.03.2015
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Meclis Başkanı Cemil Demiryürek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Birol Önderoğlu, Meclis Başkan Yardımcıları Rezan Dikici ve Kenan Engin, Yönetim Kurulu Üyeleri Kıvanç Rodoplu ve Mustafa Saraç, YTSO Meclis Üyeleri Süheyla Uzuneser, Özgür Çavuşoğlu, Burhan Karagözlü, İsmail Hakkı Karakoyun, Selahattin Yıldız ile Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, İnşaat Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Mahmut Renkler, Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Yalova Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İslam Doğan ile Mimar Savaş Dinçer, Körfez Geçiş Köprüsü’nün çalışmalarını yakından inceleme fırsatı buldular.

YTSO heyetine inceleme gezisi öncesi kısa bir brifing veren Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Ülkemiz nüfusunun üçte birininin yaşadığı İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir gibi güzergâhta bulunan iller ile çevre iller arasındaki sanayi ticari ve turistik amaçlı trafik hareketleri daha konforlu ve güvenli bir hale gelecektir. 28 Ekim 2010 tarihinde başlanan projenin yapım maliyeti finansman maliyetleri ile birlikte 8 Milyar Dolar’ı bulmaktadır denildi.

Otoyolun tamamının, mevcut devlet yoluna göre mesafeyi 95 Km. kısaltacak olmasının sağlayacağı avantajlar fizibilite çalışmalarında hesaplanmış bunun sonucunda 8-10 saatlik ulaşım süresinin 3-3,5 saate ineceği ve karşılığında 650 milyon dolar tasarruf sağlanacağı öngörülmüştür.

Proje kapsamında yapılmakta olan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü, 1550 mt. Orta açıklığı ve toplam 2682 mt. Uzunluğu ile dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüler arasında 4.sırada yer almaktadır. Kocaeli’nin Dilovası İlçesi’ndeki Dil Burnu ile Yalova’nın Altınova İlçesi’ndeki Hersek Burnu arasında yaptırılan köprü ayakları arasında, Ocak ayında başlanan kılavuz kablo çekiminin tamamlanmasının ardından, iki yaka arasında mühendis ve işçilerin çalışacağı ‘kedi yolu’ olarak da adlandırılan geçici yürüyüş yolu hazırlıkları devam etmektedir.

Çalışmaları hızla ve kesintisiz devam eden 3 geliş, 3 gidiş olmak üzere 6 şeritli olacak, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün 2015 yılı Aralık Ayı içerisinde bitirilerek trafiğe açılması öngörülmektedir.