NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” kapsamında ziyaretlere devam ediliyor.

23.03.2017
Yalova Defterdarı Mehmet Saygı, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan,  Yalova İŞ-KUR Müdürü Erhan Dede ile Yalova Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Salih Aydın “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” kapsamında bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiler.

Heyet ilk olarak Uzunoğlu Plastik Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti, sonrasında Yalıtaş Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Tic.San.A.Ş. ve Yalova Teknik Alüminyum Plastik Doğrama İnş.Petrol Nak.Tur.San.ve Tic.Ltd.Şti. ni ziyaret ederek firma sahipleri ile görüştüler.

Heyet, "Resmi Gazete'de yayımlanarak hayata geçen 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle yasalaşan teşvik sadece 2017 yılı sonuna kadar geçerli. Destek, 31 Aralık 2017 tarihinde kadrolu çalışan işçi sayısına ilave alınacak işçiler için geçerli olacak. Eğer işçi sayısı o tarihten sonra düşmüş ise destek kapsamında işçi alınamayacak. İşçi, işe alındığı tarihten geçmişe doğru üç ay içinde çalışmamış olacak. Üç aydan daha önce atılmışsa/ayrılmışsa o işçi işe alınabilecek. Verilecek destek sosyal güvenlik primlerinden mahsup edilecek. Ayrıca, tahakkuk eden gelir vergisinin asgari ücretli kadar olan kısmı, muhtasar beyannamede düşülecek ve işveren bunu ödemeyecek. Kayıt dışı işçi çalıştıranlar, sigorta prim ödemesi borcu olanlar, bildirimlerini yapmayanlar, sigorta prim ceza ve gecikme faizi cezası bulunanlar teşvikten yararlanamayacak. Ancak, yapılandırılmış borcu bulunanlar teşvikten yararlanabilecek. Bu teşvikler kapsamındaki “gelir vergisi stopajı” teşvikinden yararlananlar, başka gelir vergisi stopajı teşvikinden yararlanamayacak. Yine, sigorta prim teşvikinden yararlananlar aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacak" dediler.

Yalova'daki sanayi kuruluşlarının Yalova ve Türkiye ekonomisine önemli bir katma değer sağladığına dikkat çeken YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan “Devletimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞKUR ve SGK, özel sektöre bu kadar destek verirken, özel sektörün önünü açarken, biz de elimizi taşın altına koyalım. Yalova için üreten, istihdam sağlayan herkes bizim nezdimizde çok kıymetli. Yapılan yatırımların büyüyerek gelişmesini diliyorum. İlimizin kalkınmasında elini taşın altına koyan, gayret sarf eden tüm yatırımcılarımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyarette Uzunoğlu Plastik San. ve Tic. Ltd.Şti yetkilisi Metin Uzun 1978 yılından bu yana sektörde olduklarını geçen yıl haziran ayında Merkezi İstanbul’da bulunan fabrikalarının şubesini Çitlikköy’de hizmete aldıklarını belirtti. Üretimlerinin %50’i dış piyasa, %50’sinin ise iç piyasaya pazarladıklarını belirten Uzun,  şuan Yalova Tesislerinde 100’ün üzerinde bir istihdam sağlandığını bu rakamın ilerleyen dönemlerde 250 civarında olacağını belirtti. Yalıtaş Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Tic.San.A.Ş. Yetkilisi Necdet Cenat devletin istihdam için sağlamış olduğu destekleri yakından takip ettiklerini, bizler gibi önemli ölçüde personel istihdam eden firmalar için önemli bir katkı olduğunun altını çizdi. Yalova Teknik Alüminyum Plastik Doğrama İnş. Petrol Nak.Tur.San.ve Tic.Ltd.Şti. yetkilisi Mesut ve Yasin Gider kardeşler görüşmede işyerlerinde şuan 40’ın üzerinde bir istihdam sağlandığını istihdam seferberliğine katkı için çalışmalara hemen başlayacaklarını belirttiler.