NE ARAMIŞTINIZ ?
Haberler

11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni, TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.

05.02.2016
11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.

Törene Yalova Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen, Meclis Başkanı Cemil Demiryürek, Meclis Başkan Yardımcısı Kenan Engin, Yönetim Kurulu Üyeleri Okan Güner ve Kıvanç Rodoplu, Genel Sekreter Taner Eriş ve YTSO Akreditasyon Sorumlusu İbrahim Akkanat katıldı.

Hisarcıklıoğlu, sertifika alan oda ve borsaların sayısının 224'e yükseldiğini ve bununla iftihar ettiğini dile getirerek, "Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamında, Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumda. Onlar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarımız da minimum aynı seviyede hizmet veriyorlar. TOBB ailesi içindeki 365 oda ve borsanın 224'ü dünya standartları üstünde hizmet verdiklerinin en somut belgesi bu" şeklinde konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Sertifika Töreni'nde, ahilik sisteminde üretimin belirli koşullara tabi tutulduğunu, bunlara uymayanların ise ticaret yapamadığını anlattı.
 
Bakanlık olarak kırtasiyeciliğin önüne geçmek ve bürokrasiyi azaltmak adına mücadele ettiklerini vurgulayan Tüfenkci, bu çalışmaları iş dünyasının ihracatını ve gelişimini daha hızlı gerçekleştirmek için istediklerini söyledi.